2017, abstract, abstracte vormen

Wanneer je het besluit hebt genomen om energie te besparen, zijn er twee winnaars: jij en het milieu. Jij houdt meer geld over en zorgt ook nog eens voor minder uitstoot. Het is ook absoluut niet moeilijk om dit te realiseren. Er zijn allerlei verschillende manieren om te besparen op je energiekosten. Hieronder staan 5 top tips om naast het plaatsen van ledverlichting nog meer te kunnen besparen.

  1. Reken af met sluipverbruik

Ben je bekend met de term “sluipverbruik“? Dit is een term die gebruikt wordt voor apparaten die nog steeds stroom verbruiken wanneer ze op stand-by staan. Dit zorgt jaarlijks, zonder dat je het doorhebt, voor onnodige extra kosten. De beste manier om dit te voorkomen en het sluipverbruik zoveel mogelijk een halt toe te roepen is om, wanneer je naar bed gaat of het huis verlaat, simpelweg de stekkers uit de stopcontacten te halen van de elektrische apparaten. Alleen een tv kan al zorgen voor een onnodig verbruik van zo’n 35 euro per jaar. Kun je nagaan hoeveel er te besparen valt wanneer je dit bij meer apparaten doet.

  1. Schaf energiezuinige apparatuur aan

Sommige apparatuur is gewoonweg niet meer van deze tijd. De stroom wordt steeds duurder en daarom is het van belang dat je apparatuur daarin meegaat. Dit kun je doen door mettertijd energiezuinige apparatuur aan te schaffen. Dit soort apparatuur gaat efficiënt met het stroomverbruik om. Een energielabel, zoals bijvoorbeeld A+++, maakt de energiezuinigheid van een apparaat kenbaar.

  1. Dicht scheuren en barsten

Na verloop van tijd kan het zijn dat er scheuren en barsten ontstaan in je woning. Je bent dan wellicht geneigd om bijvoorbeeld in de koudere maanden de verwarming wat hoger te zetten. Dit leidt weer tot een hoger verbruik en dus hogere energiekosten. Dit is te voorkomen door op tijd de eventuele ontstane scheuren en barsten te dichten. Zo komt de kou niet naar binnen en kun je nog meer euro’s besparen op de energierekening!

  1. Plaats isolatie

Er kan nog steeds veel warmte verloren gaan als je woning niet optimaal geïsoleerd is. Er zijn diverse manieren van isoleren, zoals vloer, spouwmuur en dakisolatie. Ook zijn er vormen van subsidie mogelijk en is het waard om te controleren waaraan je moet voldoen om deze subsidie te krijgen.

  1. Vergelijk online je energie via een energievergelijker

Energieaanbieders stunten jaarlijks met hun prijzen en bieden diverse welkomstbonussen/cadeaus aan om nieuwe klanten te winnen. Het loont daarom ook om jaarlijks te kijken wie voor jou de goedkoopste energieaanbieder is. Dit kun je doen middels een van de online energievergelijkers. Dit gaat om serieuze besparingen (honderden euro’s per jaar), dus pas deze laatste tip ook zeker toe! Uiteraard wanneer je al deze bovengenoemde tips toepast, zal je wat moeten investeren. Echter verdiend dit zich allemaal dubbel en dwars terug! Heb je ook al gedacht aan een schoorsteenvegen verzekering?