Het beveiligen van je eigen woning is belangrijk, maar een veilig bedrijfspand is ook van belang. Je wilt natuurlijk niet dat een inbreker alle kostbare spullen meeneemt. Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen om een bedrijfspand te beveiligen tegen inbrekers, maar ook moet je de brandgevaarlijkheid niet vergeten. In dit artikel zetten we een aantal belangrijke dingen op een rij die jou en je mede collega´s veilig houden. 

Beveiligen tegen inbraak

Om je bedrijfspand te beveiligen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zo kun je veiligheid creëren door het inschakelen van een bepaald alarmsysteem. Er zijn bijvoorbeeld systemen die een alarm op je smartphone geven, zodat je snel op de hoogte bent. Daarnaast wordt de politie direct gealarmeerd. Naast een goed alarmsysteem kun je er ook voor kiezen om camerabewaking aan te sluiten. Als er dan wel eens ingebroken wordt of er een ander voorval voordoet, kun je terugvallen op de camerabeelden.

 

 

Brand voorkomen

Brand is een van de meest verschrikkelijke dingen dat jouw bedrijf kan overkomen. Het is belangrijk dat je je bedrijfspand zo veilig mogelijk maakt en de brandveiligheid regelmatig checkt. Zo is noodverlichting bij de vluchtwegen erg belangrijk. Controleer of er genoeg noodverlichting is en of de deuren van de uitgangen direct te openen zijn zonder gebruik van een sleutel. Daarnaast moeten er een aantal brandblussers in het pand aanwezig zijn. Let ook zeker op de houdbaarheidsdatum van de blussers. Deze moeten namelijk na 10 of 20 jaar vervangen worden. 

 

Werkt je noodverlichting niet helemaal goed? Of heb je nieuwe lampen nodig? Neem een kijkje op noodverlichting-shop.nl. Hier vind je verlichting die automatisch gaat of blijft branden wanneer de stroom uitvalt. 

 

Veilige werkomgeving

Naast het beveiligen van het bedrijfspand tegen inbraak en brand wil je natuurlijk ook een veilige werkomgeving voor de werknemers creëren. Dit kun je doen door veiligheidsprotocollen in te schakelen. Zo weten alle medewerkers precies wat ze moeten doen in een bepaalde situatie. Daarnaast is het ook verstandig om veiligheidsaccessoires aan te schaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een blusdeken en een goede EHBO-koffer. Daarnaast is het ook mogelijk om de omgeving veiliger te maken door het gebruik van een deurdranger. Deze zorgt ervoor dat de deur vertraagd wordt bij het dichtgaan.