Batterijen zijn er in alle vormen en maten. Van een kleine die u in uw horloge heeft, tot de accu’s voor zwaardere toepassingen. Zoals de accu in uw auto. Ook voor de accu’s in deze laatste categorie zijn er een tal van batterijen groothandels waar u terecht kunt. Hier vindt u ook diverse merken acculaders die geschikt zijn voor het laden en voor onderhoudsladen van verschillende merken en type accu’s.

 

Accu of batterij vervangen

De accu zorgt ervoor dat de auto start, de werkvloer van de hoogwerker omhoog kan tillen, de motor het doen en dat u naar de radio aan boord kunt luisteren. Maar zoals met alles hebben ook accu’s en batterijen niet het eeuwige leven. Na veel te zijn gebruikt worden ze zwakker en uiteindelijk is het tijd om een nieuwe aan te schaffen bij de batterijen groothandel. Zeker de temperatuur van de omgeving kan een accu maken of breken. Zo komen versleten auto accu’s vaak sneller aan het licht in de wintermaanden. De reden daarvoor is dat bij een lage temperatuur de batterij minder capaciteit heeft en daardoor de motor niet meer kan starten.

 

Soorten batterijen en toepassingen

De groothandels in batterijen hebben een breed assortiment accu’s in verschillende soorten en maten, onder andere voor auto, bus, motor, caravan, boot, vrachtwagen en hoogwerkers. Een greep uit de soorten accu’s en industrie batterijen die een batterijen groothandel in het assortiment heeft:

 

  • AGM accu
  • Deep cycle accu
  • Gel accu
  • Tractie- en semi tractie accu
  • Lithium accu

 

Welke accu kopen?

Om te achterhalen welke accu u precies nodig hebt, kunt u het beste op de oude accu kijken. Wij raden aan om ongeveer dezelfde accu aan te schaffen, in ieder geval dezelfde maat en vorm. En kijk daarbij ook naar de accupolen welke de accu moet hebben. En moet dan de plus-pool aan de linkerkant of rechts zich bevinden? Daarnaast speelt ook het minimale ampèrage (Ah) en/of de minimale startkracht (CCA) een belangrijke rol. Het moet het werk immers wel aankunnen.

 

Koop de juiste lader voor de batterij

Een accu of batterij moet u zo nu en dan weer bijladen. Net zoals de juiste batterij kopen voor uw voertuig of apparaat, is het net zo belangrijk om de juiste acculader erbij te gebruiken. Vaak zijn de laders te verdelen in de voltages 6, 12 of 24 volt (of een combinatie). Over het algemeen is een 12V lader de meest gangbare lader.  Alleen voor vrachtwagens, grote boten, etc. kunt u een 24V-lader nodig hebben. In het geval van een oldtimer is meestal een 6V-lader nodig. Kijkt u dus eerst goed op uw accu om te zien om welk voltage het gaat.

 

 

Snelle levering bij batterijen groothandels

Voor iedereen is het natuurlijk prettig dat de batterijen groothandel snel de nieuwe batterij of accu levert. Zeker als u een installateur of facilitair medewerker bent die voor werk nog meer baat hebben bij een snelle levering. Zo kunt u weer snel verder met de klus of verder rijden met de auto of vrachtwagen. Of werken op de hoogwerker etc.  Twijfelt u over het type accu dat in uw situatie gewenst is? Neem dan contact op met de klantenservice van de groothandel. Zij kunnen u verder helpen met de zoektocht naar de juiste accu en onderdelen.