De verlichting in je huis is erg belangrijk. Het kan ervoor zorgen dat je huis een stuk gezelliger is of juist een frissere uitstraling heeft. Je kan hierbij spelen met verschillende soorten lampen, waar TL licht de meest ongezellige optie is en led verlichting juist zorgt voor een warmere uitstraling. Dat lampen een rol spelen in de sfeer van je huis is dus wel duidelijk. Echter zijn lampen niet de enige dingen in huis die de lichtinval kunnen regelen; ramen spelen hier namelijk ook een grote rol in. Zo zal een kamer zonder ramen al snel als een donker hol worden beschouwd en heeft een keuken met veel ramen al snel een frisse uitstraling. Echter moet er bij deze ramen nog een keuze worden gemaakt: welke raamdecoratie past erbij?

Kijk naar de ruimte

Wat voor soort raamdecoratie je kiest hangt natuurlijk erg af van de ruimte waarin je je bevindt. Zo zal je op een zolder met een dakraam al snel gebruik maken van dakraam rolgordijnen, terwijl in de woonkamer misschien eerder wordt gekozen voor mooie gordijnen. Het is daarom belangrijk dat je per ruimte nagaat wat het doel van de raamdecoratie is en wat voor uitstraling het moet hebben. Op een slaapkamer zijn bijvoorbeeld dikkere gordijnen nodig dan in de woonkamer omdat deze de slaapkamer moeten kunnen verduisteren zodra je wilt slapen.

Keuzestress

Echter kan het soms lastig zijn om te kiezen welke soort raamdecoratie je wilt in een kamer. Zo zal je misschien wel het ene moment veel licht in de kamer willen en het andere moment weinig licht. Duo rolgordijnen zijn hier dan een goede optie omdat deze zowel veel als weinig licht kunnen doorlaten, terwijl de privacy constant wordt gewaarborgd. Je hoeft hierbij de rolgordijnen alleen iets te verstellen wanneer je meer of minder licht wilt en dus niet helemaal open te doen.

Neem een kijkje

Desondanks zijn er alsnog talloze soorten gordijnen waar je uit kan kiezen. Belangrijk is dan ook dat je een kijkje neemt in een woonwinkel zodat je de gordijnen in het echt kan zien en op deze manier weet hoeveel licht de verschillende opties doorlaten. Op die manier kan je weloverwogen je beslissing nemen.