Heerlijk, zomer! Zo lang mogelijk buiten zitten, loungen, eten en borrelen. Dan is het voor de avonduren wel fijn als er ook wat verlichting is in je tuin. Er zijn mensen die met veel plezier de alles volleggen met een circuit aan elektriciteit en vaste verlichting… maar gezien de verschillende seizoenen in Nederland, kiezen verreweg de meeste mensen voor wat meer flexibele opties. Lees snel verder hoe jij je tuin in 2020 goed kunt verlichten en verwarmen.

Een lamp in je parasol?

Verlichting in je parasol lijkt op het eerste gezicht een beetje overbodig. Want een parasol, is bedoeld als bescherming tegen de zon, toch? Maar juist in de namiddag en de eerste avond ben je buiten aan het eten en blijf je vaak wat langer buiten hangen. Juist in die uren kan het dan net wat te donker of te fris zijn om buiten te eten. Welke opties zijn er allemaal?

  • Topdesign: Ledverlichte baleinen: Bijzonder luxe: de Hawaii parasol Lumen Led moet je echt een keer gezien hebben. Deze bijzondere, special edition van de kwalitatief hoogwaardige Hawaii parasol van topmerk Garden Impressions heeft de aluminium baleinen voorzien van LED verlichting. In ieder balein zit een LED strip welke werkzaam is op een accu. Bij de Hawaii Lumen zweefparasol wordt standaard twee accu’s meegeleverd en een USB kabel om de accu’s op te laden. Bekijk alle zweefparasols online.

 

  • Parasollamp: in de Hawaii original en luxere series van de Garden Impressions Hawaii parasols, een topmerk in de tuinmeubelwereld, kan je eenvoudig een parasollamp ophangen. Deze is heel eenvoudig vast te klemmen in het midden van de parasol. Een budgetvriendelijke optie. Je kunt dan, indien gewenst, zelf nog aanvullend kiezen voor terrasverwarming of niet.
  • Terrasheaters: Ben je wel van het gemak en vind je het snel fris worden in de schemering? Kies dan voor gemak. Met een losse, hangende heater heb je het gemak van verlichting en verwarming in één. Een goede, goedkope terrasverwarming is dé trend van nu. En flexibiliteit ten top: een hangende heater kan ook in een partytent, onder je overkapping en zelfs in de Hawaii original en grotere series gehangen worden.

Sfeer en verwarming voor buiten

Wil je graag een wat grotere oplossing voor sfeer en verwarming? Ook daar zijn zeer stijlvolle opties voor te bedenken. De meest verkochte opties lichten we hieronder uit.

  • Vuurtafels: Een vuurtafel op gas heeft alles wat je nodig hebt voor een zomeravond. Het biedt warmte, sfeer, een gevoel van luxe en vakantie. Niet voor niets zien we de gas vuurtafels steeds vaker ook terug in de horeca. Zo blijf je langer zitten en ervaar je dat vakantiegevoel gewoon bij jou thuis!
  • Staande of hangende heaters: Heaters zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Van kleintjes die je ophangt, tot grote pilaren die je buurtbarbecue in de tent toch echt een heel stuk aangenamer maken.

Verlichting voor bij je terrasmeubelen

  • Sfeervolle kaarsjes: Wil je een budgetvriendelijke optie? Koop een mooi, groot lounge dienblad en zet daar een paar stompkaarsen op. Dat is gezellig, sfeervol en goedkoop. Nadeel is dat je bijna elke week nieuwe kaarsen koopt , daarnaast geven kleine kaarsjes doorgaans weinig licht. Maar dat kan natuurlijk ook precies de bedoeling zijn qua sfeer.
  • Gaslantaarn: Dé nieuwste tuintrend van 2020 is een design tafel lantaarn op gas. Daarmee heb je én wat meer verlichting dan simpele waxinelichtjes op tafel. Én een zeer stijlvolle, luxe uitstraling op jouw terras. Een gas lantaarn is eenvoudig aan te zetten met een goedkope ‘prikcartouche’; een mini gasflesje, speciaal gemaakt voor de lantaarn.
  • Led buitenlampen met of zonder geluid: Heb je een feestje? Kijk dan eens naar design led buitenlampen; mooie moodlights die eenvoudig van kleur veranderen en te verkrijgen zijn mét en zonder speaker. Leuk voor bij je grijze parasol. Ook leuk voor een feestje én je kunt de lampjes eenvoudig meenemen naar bijvoorbeeld het park of het strand. Met een led buitenlamp heb je duidelijk meer licht dan met een dienblad met kaarsjes. Wel zo handig als je bijvoorbeeld ’s avonds een spelletje buiten wilt spelen aan tafel.