Heb jij al eens overwogen om een tuinhuis in de tuin te plaatsen? Met een tuinhuis profiteer je van verschillende voordelen. Gebruik een tuinhuis in de herfst en winter voor de opslag van je tuinmeubelen. Ideaal, want het voorkomt dat de tuinmeubelen snel slijten of anderszins beschadigd raken. In de lente en zomer gebruik je het tuinhuis als een plek om je even terug te trekken en te genieten van een mooi boek of je favoriete tijdschrift! Daarbij biedt het je beschutting tijdens een zomers buitje. Bij de aankoop van een tuinhuis heb je de keuze uit een breed scala aan modellen. In dit artikel lees je hier meer over! 

 

Tuinhuizen in verschillende modellen en formaten 

Voorafgaand aan de aankoop van een tuinhuis is het allereerst belangrijk, om na te gaan hoe groot deze maximaal mag zijn. Je wilt voorkomen dat het tuinhuis te nadrukkelijk aanwezig is in de uitstraling van je tuin. Het zou de tuin rommelig kunnen maken en gaat ten koste van de borders! Bepaal vervolgens naar wat voor model tuinhuis je zoekt. Wil je een los tuinhuis met verschillende ramen? Geef je de voorkeur aan een tuinhuis met een overkapping aan de zijkant? Het voordeel van dit laatste model tuinhuis is dat je tot laat op de zomeravonden buiten kunt blijven zitten. De overkapping biedt je hier alle ruimte voor en beschermt je tegen de wind. 

 

Keuze uit verschillende soorten hout 

Niet alleen heb je bij de aankoop van een tuinhuis keuze uit diverse modellen en formaten. Ook kun je kiezen tussen verschillende soorten hout. Kies je voor een hele lichte kleur hout, of geef je de voorkeur aan een donkere en robuuste houtsoort? Laat je vooraf adviseren over de verschillen tussen materialen. Het helpt je tot een weloverwogen keuze te komen, wanneer je voor een tuinhuis bij je woning kiest. 

 

Tip: zorg dat het tuinhuis goed afsluitbaar is! In het bijzonder, wanneer je deze tijdens de herfst en winter gebruikt voor de opslag van je tuinmeubelen en bijvoorbeeld tuingereedschap. Je wilt voorkomen dat dit gestolen kan worden. 

 

Slimme led verlichting voor in het tuinhuis 

Op het moment dat het tuinhuis eenmaal geplaatst is, kun je beginnen met het inrichten hiervan. Net als in een los schuurtje mag de verlichting niet ontbreken. Door voor slimme led verlichting te kiezen heb je niet alleen een heel duurzaam type verlichting in je tuinhuis, maar is dit ook nog eens te bedienen via je mobiele telefoon. Wel zo handig, wanneer je in het donker van je woning naar het tuinhuis loopt. 

 

In plaats van de bediening via je telefoon, kun je ook een bewegingssensor aan de gevel van het tuinhuis monteren. Op het moment dat je richting het tuinhuis loopt, zal de verlichting automatisch ingeschakeld worden. Een warm welkom! Naast de verlichting mogen ook comfortabele stoelen, een elektrische kachel en bijvoorbeeld een klein tafeltje niet ontbreken in je tuinhuis. Maak er een huiselijk geheel van om hier volledig tot rust te kunnen komen en te kunnen genieten van al het moois wat je tuin te bieden heeft door het jaar heen!