Kan jouw trap wel een opknapbeurt gebruiken en zit je er daarbij aan te denken om de trap ook een stuk veiliger in te richten? Verdiep je dan ook in de mogelijkheden om verlichting in de trap aan te brengen. Het aanbrengen van verlichting in de trap zorgt niet alleen voor extra veiligheid maar het ziet er ook nog eens een keer heel mooi uit. We vertellen je graag waar je op moet letten wanneer je trapverlichting in huis wil halen.

Het ziet er leuk uit

De meeste mensen die de trap laten renoveren kiezen voor nieuwe traptreden of het opnieuw aanbrengen van trapbekleding. Met alleen de trap bekleden behaalt men vaak een net zo mooi resultaat dan wanneer er een complete renovatie wordt uitgevoerd. De meest genoemde reden om bij de renovatie ook verlichting in de trap aan te brengen is simpelweg omdat men dit er leuk uit vind zien. Er zijn echter meer redenen om trapverlichting aan te brengen.

Trapverlichting zorgt voor extra veiligheid

Naast dat het er leuk uitziet kan trapverlichting ook helpen om je woning veiliger te maken. Met het aanbrengen van verlichting worden de traptreden beter zichtbaar, overdag en in het donker. mensen met kinderen en ouderen die niet meer goed kunnen zien kiezen er daarom ook geregeld voor om verlichting op de trap aan te brengen. 

Mogelijkheden voor horeca

Een andere toepassing waar trapverlichting  zeer geschikt voor is, is in de horeca. Hierbij gelden de bovengenoemde voordelen eigenlijk allebei. Het is een stuk veiliger voor de bezoekers van de horecagelegenheid en verlichting in de trap kan bijdragen aan de gezellige sfeer. Ben je ook verlicht door dit artikel? Klik op de link om meer over verlichting tijdens een traprenovatie te ontdekken.