Een trap gaat lang mee, maar op den duur is ook deze onderhevig aan slijtage. Een trap wordt veel belopen en in de loop van de jaren ga je dat zien. Gelukkig hoef je meestal niet de hele trap te vervangen. Met een traprenovatie ziet de trap er weer als nieuw uit. Er zijn verschillende manieren om je trap te renoveren. Meestal gebeurt dit met behulp van overzettreden. Daarnaast kun je je trap een gehele nieuwe look geven door de trapleuning te vervangen of trapverlichting te laten plaatsen. In dit artikelen bekijken we de mogelijkheden.

Wat zijn overzettreden?

Overzettreden zijn nieuwe traptreden die over de oude traptreden worden gezet. Heb je een dichte trap? Dan worden er ook nieuwe stootborden geplaatst. Het plaatsen van overzettreden is een secuur werk. Alle overzettreden worden op maat gemaakt. Het is dus belangrijk dat dit werk door een specialist wordt uitgevoerd. Je kunt dit bijvoorbeeld laten doen door Toptrap traprenovatie. Een bedrijf met jarenlange ervaring in het uitvoeren van traprenovaties. Overzettreden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten. Zo kun je je trap een hele nieuwe look geven. Denk aan een trap met een houtlook, of een trap met een betonlook. Na een traprenovatie met overzettreden ziet je trap er weer als nieuw uit.

Overzettreden van laminaat

Laminaat vind je vaak op de vloer, maar wist je dat overzettreden van laminaat het ook erg goed doen op je trap? Het voordeel van laminaat is dat het relatief goedkoop is maar erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het is vaak net zo mooi als hout, maar het onderhoud is veel eenvoudiger en de prijs van laminaat ligt lager. Daarnaast kan een trap met overzettreden van laminaat binnen een dag gelegd worden. Met overzettreden van laminaat creƫer je een prachtige houtlook.

Afwerking met trapverlichting

De nieuwe look van je trap maak je pas echt af met trapverlichting. Ingebouwde trapverlichting geeft extra sfeer en is handig als er geen lichtpunt beschikbaar is in de buurt van de trap. Hoe het licht op de trap valt, de sterkte en de kleur van het licht kan je zelf bepalen als je trapverlichting laat inbouwen. Zo kun je kiezen voor lichtstrips of spotjes. Deze kunnen langs de muur worden geplaatst of onder de traptreden.