Ledverlichting wordt vaak niet gezien als verlichting die je snel in huis zal plaatsen. Dit komt doordat de verlichting over het algemeen geen gezellige sfeer met zich meebrengt. Maar er zijn verschillende manieren waarbij ledverlichting toch een mooi effect geeft en veel toegevoegde waarde aan je huis geeft. Het kan zelfs voor een luxe uitstraling zorgen. Om je op weg te helpen benoemen we in dit artikel een aantal mogelijkheden om ledverlichting in huis toe te passen.

Waarom ledverlichting

Zoals hierboven benoemd kan ledverlichting een erg luxe uitstraling hebben wanneer je het op de juiste manier plaatst. Daarnaast verbruikt ledverlichting ook erg weinig energie. Tevens gaat ledverlichting ook lang mee. Je hoeft het dus niet snel te vervangen. Wanneer je kiest voor een wat luxere uitvoering is het ook nog mogelijk om ledverlichting te plaatsen die je kan dimmen of kan laten verkleuren. Ledverlichting is in de meeste gevallen ook makkelijk te demonteren, handig voor als je gaat verhuizen bijvoorbeeld!

Ledverlichting in de badkamer

Ledverlichting wordt vaak gebruikt om bepaalde plekken in een ruimte te accentueren. Niet perse om meer verlichting te bieden maar vooral om de ruimte af te maken. In de badkamer kan je bijvoorbeeld ledverlichting om of boven de spiegel plaatsen. Ook onder een wastafelmeubel staat ledverlichting goed.

Ledverlichting in de keuken

In de keuken geldt eigenlijk hetzelfde als voor de badkamer. Onder kastjes en langs bepaalde apparatuur kan een strook ledverlichting worden geplaatst. Wanneer het ’s avonds donker is en je aan het koken bent is ledverlichting onder een hangend keukenkastje ook erg praktisch.

Ledverlichting in de gang

Ledverlichting wordt ook vaak gebruikt bij een trap. Onder elke trede of langs de trap kan ledverlichting worden geplaatst. Echter is het wel lastig om de kabels te verbergen. Hier zul je van tevoren goed over na moeten denken.