Als je om wat voor reden maar ook een betrouwbare zaklamp nodig hebt die tegen een stootje kan, dan ben je op zoek naar een tactische zaklamp, ook wel een militaire zaklamp genoemd. Wat voor voordelen biedt een militair zaklamp ten opzichte van andere zaklampen en voor wie zijn ze geschikt?

Een oersterke zaklamp

Een militair zaklamp is gemaakt van licht, maar sterk materiaal: aluminium. Bovendien zal de batterij niet verschuiven, dankzij twee veertjes die het op de plek houden. Door deze eigenschappen is een tactische zaklamp stootbestendig. Er moet wel heel wat mee gebeuren, wil de zaklamp je in de steek laten. Een tactisch ledzaklamp is bovendien niet focusseerbaar. Het lichtbeeld is dus altijd stabiel, zelfs bij situaties waarbij trillingen te voelen zijn.

Voor wie is een militair zaklamp geschikt?

De zaklamp heeft nog een aantal eigenschappen die het geschikt maken voor militaire missies. Zo zijn ze bijvoorbeeld vaak op een wapenklem te bevestigen en beschikken sommige over een afstandsschakelaar. Toch is een tactische zaklamp niet enkel voor militaire doeleinden de perfecte lichtbron. Ook bewakers en de politie kunnen natuurlijk niet zonder een betrouwbare zaklamp. Misschien ga je zelf graag kamperen en heb je weleens meegemaakt dat je zaklamp er halverwege de vakantie mee ophoudt – niet fijn! Iedereen die met regelmaat een zaklamp gebruikt en hier volledig op moet kunnen vertrouwen, is dus eigenlijk wel gebaat bij een militair zaklamp.

De prijzen

De prijzen van militaire zaklampen lopen ver uiteen. Zo kun je ze al aanschaffen voor een prijs van 50 euro, maar je bent al snel meer dan 100 euro kwijt. Toch is het belangrijk niet teveel op de prijs te focussen. Het gaat immers om de eigenschappen die je ervoor terug krijgt en ook daar zit veel verschil in.

Eigenschappen van de zaklamp

Natuurlijk zijn er de voor de hand liggende eigenschappen, zoals het gewicht en het formaat, maar denk ook aan het bereik van de zaklamp, de lichtsterkte, de hoeveelheid lichtstanden en de batterijduur.