Heb je ergens een parel van een motor gevonden, maar heeft het nog de nodige hulp nodig om werkend te worden of om mooi mee op pad te gaan? Geen zorgen, in deze blog lees je hoe je dat het beste moet aanpakken. Wees je er wel van bewust dat het prijzig zal worden, maar ook een enorm leerzame en leuke klus. Het is natuurlijk wel belangrijk om in gedachten te houden wat je budget is bij het kopen van een motor(fiets). Je gaat namelijk veel geld uitgeven aan het opknappen, dus zorg dat de motor zelf niet het allerduurste zal zijn waardoor je veel geld in het opknappen kan steken.

Haal het zorgvuldig uit elkaar

Wanneer je de complete motor gaat aanpakken is het van groot belang dat je dit op een goede en zorgvuldige manier doet. Je moet namelijk voorzichtig demonteren om te zorgen dat alles nog goed bij elkaar kan komen. Niet alles kun je namelijk zelf en veilig doen, dus denk daar even goed over na. Het inhuren van een specialist om sommige stukken te vervangen, is geen slechte zaak. Het vervangen van gashendels is namelijk een belangrijke klus en je wil natuurlijk wel mooie en goede gashendels hebben op jouw nieuwe motor. Wees zorgvuldig en voorzichtig en niet al te eigenwijs. Maar ga er vooral zorgvuldig mee om als je je motor gaat demonteren.

Maak een unieke motor

Naast het demonteren, is het ook belangrijk dat je goed kijkt naar het feit dat je een originele motor wil maken. Je wil het natuurlijk perfect doen maar er moet ook nog wel iets van uniciteit in zitten en je wil graag dat het nog wel een beetje op het origineel lijkt. Hierdoor is het heel mooi om een ‘oude’ motor(fiets) te zien die compleet is opgeknapt. Kijk daarom goed of alle aanpassingen wel noodzakelijk zijn. Hierbij kan je ook even contact opnemen met een specialist, zij weten hier vaak wel wat meer van.

Zorg voor de juiste opbouw

Als je een motor hebt gekocht bij bijvoorbeeld Caferacer, zorg dan ook dat je goede nieuwe onderdelen kan aanschaffen. Het liefst doe je dit zelf, door eens goed op internet te struinen en te kijken wat er misschien ook tweedehands wel beschikbaar is. Daar bespaar je veel geld mee.  Doe dus genoeg onderzoek om te weten wat je moet kopen en wat je beter links zou kunnen laten liggen. Je kan natuurlijk ook gaan voor bepaalde upgrades, maar deze zou je eventueel ook kunnen uitstellen tot er een periode komt dat je weer wat meer speling hebt om te investeren in mooie onderdelen voor je motor(fiets).