Een lekker glas water van de kraan drinken, dan mag er niet te veel kalk in het water zitten. Wanneer dat bij jou wel zo is, kan je dit oplossen dankzij de juiste waterontharder van Amysoft! 

Wat is een waterontharder? 

Een waterontharder is een machine of toestel waarin een bepaalde stof zit en die zorgt ervoor dat het water in de leidingen minder hard wordt. Wanneer men spreekt van hard of zacht water, dan gaat het om de hoeveelheid kalk die zich in het water bevindt. Heb je veel kalk in het water, dan spreekt men van hard water. Heb je weinig kalk in het water, spreekt men van zacht water. Een waterontharder zorgt er dus voor dat er minder kalk in het water te vinden zal zijn. Dit heeft tal van voordelen. 

De werking van een waterontharder 

Een waterontharder kopen is niet moeilijk, maar je wilt waarschijnlijk wel eerst weten hoe zo’n toestel werkt? Wel in een waterontharder van Amysoft zit een bepaalde stof en dit zijn kleine kunstharsbolletjes. Deze bolletjes zorgen ervoor dat de kalk in het leidingwater dat langs deze bolletjes stroomt, aan hun blijft kleven. Tegelijk laten de bolletjes natrium los en zo wordt de kalk in het water dus vervangen door natrium, dat totaal onschuldig is! Zo eenvoudig is de werking van een waterontharder! Je zal een duidelijk verschil merken wanneer je dan een glas water van de kraan drinkt.

Voordelen van een waterontharder 

Wanneer het water te hard is en er te veel kalk in zit, zal je dit op verschillende manieren merken. Het water zal niet lekker smaken, huishoudtoestellen zullen grote kalksporen hebben en sneller weggegooid moeten worden en in de badkamer en keuken zal hardnekkiger geschrobd moeten worden om kalksporen weg te krijgen. Heb je een waterontharder van Amysoft, dan is dat alles verleden tijd. Terug lekker water van de kraan, niet meer overvloedig schrobben en huishoudtoestellen die veel langer mee gaan!