Al jarenlang staat LED verlichting bekend als een energie en geld besparende lamp. Toch bestaan er nog veel misvattingen over de kleur en felheid van de lamp. Hieronder een aantal tips om LED verlichting te verwerken in jouw interieur. Tijdens het inrichten van de woonkamer moet je niet alleen bedenken wat voor verlichting je gaat gebruiken maar ook wat voor soort lampen. Ieder type verlichting, zoals LED of halogeen heeft zo zijn eigenschappen.

 

Kleur verlichting

Als je je woning aan inrichten denk je misschien niet direct aan de kleur van je verlichting, geeft de lamp koel of warm licht af? Toch is het belangrijk om hierover na te denken voordat je de winkel in gaat. In de keuken is het bijvoorbeeld aan te raden om een koelere tint licht te gebruiken met een hogere helderheid. Terwijl je de tafellampen naast je bank een warmere tint wilt laten schijnen, zo creëer je meer sfeer in de woonkamer. Bedenk dus ook welke functie de lamp gaat vervullen, wil je er sfeer mee creëren of juist ervoor zorgen dat je dingen beter kunt zien? zo kan je zorgeloos wonen !

 

Verwerken in bestaand interieur

Heb je nou al je favoriete lampen gevonden maar wil je eigenlijk overstappen op een duurzamer alternatief of juist een andere kleur licht, zoals hierboven besproken, dan is dat met LED verlichting ook geen probleem. De meeste led lampen worden namelijk op dezelfde manier vormgegeven als de oude lampen die je zou moeten vervangen, zo past de fitting dus altijd! Je hoeft om over te stappen op led verlichting dus geen aanpassingen te maken aan de lampen die je al in huis hebt, je draait er zo een nieuwe lamp in!

 

De keuze is reuze

Tegenwoordig is er steeds meer keuze in LED verlichting, zo wordt het niet alleen meer gebruikt voor spotjes maar ook voor lampen en lichtjes van elektrische apparaten. Daarnaast zijn de LED lampen ook dimbaar, dit was vroeger nog niet het geval. Op deze manier is de LED lamp dus goed te verwerken in alle locaties van je huis. Bijvoorbeeld bij een de hanglampen boven de keukentafel is het fijn als deze dimbaar is zodat je tijdens verschillende activiteiten juist sfeer kunt creëren of helderheid en zicht verbeteren.

 

Als laatste is het voordeel van led-verlichting, dat de prijs aan het dalen is. Doordat er steeds meer keuze is op de markt en op grotere schaal wordt geproduceerd, daalt de prijs. Er zijn dus redenen genoeg om led-verlichting te verwerken in jouw interieur!